donderdag 29 november 2012

Que faire à Paris?!

Dag lieve vriendjes allemaal!

Vandaag voelde ik mij moreel verplicht om jullie van wat meer info te voorzien. So, here we go!

't is ondertussen al eind november, dus ik zit hier al een goeie 2 maand. En ik ben het nog altijd niet beu :) ik heb nog geen enkele keer gedacht "nu wil ik naar huis". Ik blijf het hier leuk vinden, haha. 
De kindjes zijn ondertussen ook al veel 'losser' geworden en zijn meer opengebloeid. In het begin was het een beetje afwachten of het zou klikken. Vooral met Rebecca (de middelste) verliep het een beetje stroef. Zij zei bijna nooit iets en leek in niets geïnteresseerd. Maar amai, da's veranderd seg! 
Elke dag moet ik zó hard lachen met wat de kindjes allemaal vertellen en verzinnen. Ik amuseer mij echt met hen en heb nog nooit tegen mijn zin tijd met hen gespendeerd. Echt leuk dus :)

Sebastien

Sushi

Eigenlijk zou ik hun uitspraken echt eens moeten beginnen opschrijven. 't is soms echt ongelooflijk. 
Wist je trouwens dat ik echte 'superpowers' heb?! Magali is 'supersmart', Rebecca is 'supercrazy' en Sebastien is 'supercute'. En ik heb superpowers. Dus elke keer dat ze iets niet openkrijgen, wordt er beroep gedaan op mijn superpowers.
Sebastien is er vollédig mee weg en gelooft het écht. Vorige week hoorde ik hem op school vertellen tegen een klasgenootje over zijn babysitter met superpowers. Haha. 
Zalig dus!

Binnen een kleine maand ben ik weer voor enkele dagen in België! Op 21 december neem ik de trein weer naar Brussel en op 1 januari vertrek ik weer naar Parijs :)
Nu kijk ik daar eerlijk gezegd wel naar uit om iedereen terug te zien. 't zal wel snel zover zijn!

Ik heb nu al veel verteld over wat ik hier allemaal al heb gedaan maar misschien is het ook wel eens interessant om een paar tips mee te geven voor als je een weekendje (of langer) naar Parijs wil gaan..! En als 't u niet interesseert, moet je 't niet lezen he ;)

Vorig weekend was het eindelijk zover, bezoek van Sarah&Sofie! Daar had ik écht naar uitgekeken :) Ze kwamen met de bus aan in het internationale busstation. Uiteindelijk héél gemakkelijk om te vinden want vlakbij een metrohalte. Dus dat was snel in orde :)
Dan moesten we de weg naar ons hotel vinden. Ik had het op voorhand opgezocht via de site van het hotel en Sofie had ook wat opzoekingswerk verricht. Maar 't bleek toch moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk zijn we er wel geraakt, na een beetje omweg en een goeie uitleg van een duistere jongeman met een pitbull. Bleek dat wij een suite hadden seg! Een apart gedeelte los van het hotel zelf, bang-e-lijk! Met 2 kamers, een badkamer, een halletje en een wc. Goeeee! Wij content :)
De eerste avond waren we pas vrij laat in het hotel (rond 23u) dus hebben we besloten om ons daar met een wijntje rustig bezig te houden. Ik denk dat we nog nooit zoveel gebabbeld hebben als die avond :) we hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien natuurlijk, dus logisch!







  • ons hotel:
    • Hôtel de la Jatte - 4, Boulevard du Parc, 92200 Neuilly-sur-Seine. Ligt aan de buitenrand van Parijs maar wel makkelijk bereikbaar met de metro. Leuk hotel en lekker ontbijt! 


Zaterdag zijn we dan toch op een redelijk uur uit ons bed geraakt en zijn we vertrokken voor een dagje Parijs. Veel bezocht en leuke foto's getrokken :) en af en toe een tussenstopje gedaan in een plaatselijk café. We hebben ook de kerstmarkt op de Champs Élysées bezocht, echt de moeite. Een vrij grote kerstmarkt maar wel vrij veel dezelfde winkeltjes. De glühwein is daar trouwens écht niet aan te raden. Bweik. Veel te veel kaneel in gekapt!
Spijtig wel. Maar als je niet inademt voor je een slok neemt, gaat het nog net :)

Zondag hebben we nog meer dingen bezocht en zijn we geëindigd met een shoppingske op de Champs Élysées. Perfecte afsluiter van een perfect weekend dus! 
Met veel spijt heb ik dan weer afscheid moeten nemen van mijn twee babes. Maarrr we zien elkaar snel weer! :)








  • sightseeing:
    • Quartier Montmartre - eerst Sacré-Coeur bezocht (kan je gratis binnen), vlakbij heb je Place du Tertre (plein waar alle kunstenaars zitten). Op Place des Abbesses heb je 'I love you - the wall', een muur waar je dé liefdesverklaring in alle talen kan terugvinden, ook in 't dialect. De omringende straatjes zijn heel gezellig om eens door te wandelen. Nadien naar de Moulin Rouge, allemaal dicht bij elkaar. 
    • Quartier Opéra - als je uit de metro 'Opéra' stapt, kom je uit op het bijhorende gebouw. In de omringende straten kan je alle chique winkels terugvinden en ook de Galeries Lafayette (een immens grote 'Inno'). Hier kan je ook la Madeleine terugvinden, een immense tempel gebouwd door Napoleon. Een heel gezellige quartier.
    • Quartier des Tuileries - vlakbij het quartier van de opera heb je deze quartier met het bekende place de la Concorde en de obelisk. Hier heb je ook de Jardin des Tuileries, een mooi en groot park dat uitgeeft op het Louvre. Deze tijd van 't jaar vind je daar een groot reuzenrad terug en kan je van daar de kerstmarkt op de Champs Élysées verkennen. Vlakbij het Louvre heb je ook de Pont des Arts. Op deze brug kan je een hangslot hangen om je liefde te bezegelen ;) nadien moet je het sleuteltje in het water gooien en zal de liefde voor eeuwig blijven duren. Of tot zolang je er zelf in gelooft :)))
    • Quartier les Invalides et le quartier de la Tour Eiffel - niet te missen natuurlijk. De eiffeltoren is een echte aanrader 's avonds. Het heeft iets om hem te zien met alle lichtjes. Op het uur heb je een 5 minuten durende 'lichtshow'. Ook leuk om eens te zien. Van daar kan je naar Trocadéro wandelen en heb je een beter zicht op de toren.
    • Quartier île de la Cité - hier vind je de Nôtre-Dame terug, zeker ook een aanrader. Elke zondagochtend heb je hier ook de vogeltjes- en de bloemenmarkt. 
    • Quartier les Champs-Élysées - Arc de Triomphe, Champs-Élysées; genoeg te doen hier. Spreekt voor zich denk ik :)
    • La défense - aan de buitenrand van Parijs, de zakencôté. Met veel grote gebouwen en een immens shoppingcenter dat ook open is op zondag. Hier vind je ook de Grande Arche terug. Spijtig genoeg is dit gebouw al 2 jaar gesloten en kan je hier dus niet meer op. Met de kerstperiode heb je hier ook een grote kerstmarkt :)
Nog enkele tips:

    • als je -26 jaar bent, is bijna alles gratis. Het Louvre, beklimming Arc de Triomphe, beklimming Nôtre-Dame,... Je moet alleen je identiteitskaart tonen. Handig!
    • als je het Louvre gaat bezoeken, neem dan de metro tot aan 'Palais Royal musée du Louvre'. Je komt binnen in het gebouw aan en daar moet je niet aanschuiven. De meeste mensen komen buiten aan de piramides aan en staan daar in een lange rij aan te schuiven. De piramides kan je ook bekijken als je weer naar buiten gaat. Allemaal veel sneller dus ;)
    • als je -26 jaar bent, kan je een metro-ticket voor 'jeunes' kopen en kan je de hele dag voor €3,55 de metro, bus etc. gebruiken.
    • zéker langsgaan bij één van de winkeltjes van Ladurée, de beste macarons van Frankrijk!
    • oppassen voor de mannen aan Montmartre, die willen je een armbandje rondbinden maar vragen je er achteraf geld voor. Dit is ook vaak een afleidingsmanoeuvre om iets te stelen...
    • als je goedkoop naar Parijs wil komen - megabus.com checken! Je kan voor €12 heen&terug. Alleen moeten de busuren goed uitkomen, want da's niet altijd het geval. Je vertrekt in Brussel vlakbij het centraal station en komt aan in Parijs vlakbij een centrale metrolijn, heel handig allemaal! Dus zeker de moeite waard om eens te checken :)

De weken vliegen eigenlijk voorbij hier. Er wordt mij vaak gevraagd of ik mij niet verveel overdag, maar eigenlijk heb ik àltijd iets te doen en gaat de tijd heel snel voorbij. Ik heb echt genoeg dingen om mij mee bezig te houden :)

Dit weekend ben ik met enkele aupairs op mini-citytrip naar Brussel geweest. Supergrappig eigenlijk. Maar wel héél goed georganiseerd :) we hadden niet al te veel tijd om heel Brussel te bezichtigen maar we hebben toch de belangrijkste dingen gezien. 

Zaterdagochtend hebben we de bus genomen hier in Parijs en rond 15u kwamen we aan in Brussel. Daarna hebben we onze hostel bezocht en zijn we op verkenning gegaan. 's Avonds hebben we natuurlijk frietjes gegeten, kon ook niet anders. Amai, die smaak heb ik gemist seg! :) Dat An&Stefan de bestelling al maar klaarmaken tegen dat ik terugben.
Om 21u moesten we weer terugzijn in onze hostel omdat Rebecca (Amerikaanse aupair die het weekend organiseerde) verjaarde. Zij wou graag gaan feesten in Brussel en hoe kunnen we daar nu tegen zijn?!
Dus, met heel de groep naar 't centrum getrokken voor een feestje. Eerst zijn we in een café beland waar we de hele eerste verdieping voor ons hadden. Een leuke opwarmer :) en daarna was er in dezelfde straat een discotheek(je). Voor €1 konden we daar ons feestje verderzetten. 't was de moeite! :) 







De ochtend erna was 't opstaan niet zo interessant.. Maar na een stevig ontbijt konden we er weer tegen. Tijd om nog een beetje de toerist uit te hangen in eigen land.
Gelukkig was er Vincent! Die heeft ons op een korte tijd nog veel laten zien dus daar waren we héél blij om. Danku Vincie! Zeker die bij-job als gids overwegen ;)
Om 14u hadden we onze bus terug naar Parijs. 
Ik heb weer veel nieuwe mensen leren kennen en 't is weer allemaal supergoed meegevallen. Want uiteindelijk is dat toch altijd een beetje afwachten. Natuurlijk kan je niet met iedereen goed overeenkomen maar ik moet toch wel zeggen dat ik tot nu toe met mijn gat in de boter ben gevallen! :)
Rebecca heeft ondertussen al beloofd om nog andere dingen te organiseren dus ik ben benieuwd!

Dit weekend verjaart er een meisje van Mexico en gaan we naar Parijs om te gaan feesten :) dat belooft weer een korte nacht te worden! Gelukkig kan ik 's zondags laaaaang slapen ;) (ook al mis ik dan de bekende pancakes van den john) - Alhoewel, met die kindergeluiden hier. Ze zijn niet bepaald van de stilsten! Misschien toch maar eens mijn oordopjes gebruiken dan.

En het weekend erna komen mama&co al op bezoek! Dat wordt ongetwijfeld ook weer een zalig weekend :)
Ik hou jullie op de hoogte!

À la prochaine fois! Bisousxxxx

vrijdag 16 november 2012

Paris je t'aime❤


Ik vind dat het weer tijd is voor een nieuwe update. Ook al heb ik precies niet zoveel te vertellen als de andere keren.. :) maar leesvoer is altijd leuk (denk ik dan)!

De vakantie is ondertussen alweer voorbij en daar ben ik stiekem wel blij om!  :) Want het moet gezegd worden, een hele dag voor kindjes zorgen is vermoeiend! ‘Gelukkig’ had de oudste deze week een soort van paardenkamp op de manege. Dus kon ik haar elke morgen netjes afzetten en ’s avonds weer gaan halen. En toen waren ze nog met twee. En da’s al een stuk makkelijker :)

De voorbije week hebben we typische babysit-dingen gedaan. We hebben gezelschapsspelletjes gespeeld, onnozel gedaan, ons verkleed voor geen enkele goeie reden, nog meer onnozel gedaan en ook wat tijd in de frisse lucht gespendeerd. Want een hele dag binnen zitten is NIET goed! Dat wist ik gelukkig al van de week ervoor :)
Ik heb mij met Rebecca en Seb ook aan het bakken van een cake gewaagd, een geslaagd concept moet ik zeggen. Ik wou graag een appelcake maken maar aangezien ze allebei ab-so-luut niet te vinden waren voor warme appels (of appels die ergens in verwerkt zijn), heb ik dat maar achterwege gelaten. Ik heb nog eventjes gedacht om ze in de val te lokken en er stiekem toch appels in de draaien (omdat ik daar nu eens écht zin in had) maar het lieve stemmetje in mijn hoofd haalde de bovenhand. Dus werd het een marmercake! Eerste keer dat ik zo’n cake helemaal zelf gemaakt heb, maar ’t was een succes. Ik blij en de kindjes blij. En de mama en de papa blij. Die hebben stiekem ’s nachts nog een stukje gegeten :)



Tijdens de vakantie ben ik ook naar het Salon du Chocolat geweest in Parijs. Ik was dit toevallig tegengekomen op een site en mezelf kennende was dit iets dat ik absoluut niet mocht missen! Ik heb een oproepje gedaan op één van de pagina's waar verschillende aupairs verzameld zitten en zo ben ik met een Spaans meisje naar daar getrokken. 
AMAI! Ik heb nog nooit zoveel chocolade gezien! Echt de moeite :)
Er waren honderden standjes van verschillende landen die hun chocolade verkochten. Ook België was verschillende keren vertegenwoordigd natuurlijk. We konden overal proeven natuurlijk en dat hebben we dan ook gedaan. Laat ons zeggen dat ik genoeg gegeten had voor de komende dagen, haha. :)
Op het einde was het ook nog een Fashion Show met kledij die volledig uit chocolade bestond. Echt cool! Dat was het hoogtepunt. :) Dat was echt een leuk dagje.

Salon du Chocolat

Salon du Chocolat - Fashion Show



Vorige vrijdagavond wouden Véronique en den John graag naar de cinema gaan om de nieuwe Skyfall te gaan bekijken (ook weer een Amerikaanse traditie blijkbaar). Dus was ik gedoemd om te babysitten. Maar eigenlijk is dat niet zo’n groot verschil met de andere avonden hier. We hebben dan maar besloten om een filmavond te houden. Ik had hen de opdracht gegeven om enkele films uit te kiezen en dan zouden we samen beslissen. De keuze ging tussen ‘The Sound of Music’, ‘Annie’ of ‘Alice in Wonderland’ (de versie met Johnny Depp).
Ik moest eerst al even lachen om de films die ze gekozen hadden (behalve die met Johnny Depp want die film is écht goed). Maar ze waren heel serieus over alle drie de films blijkbaar :) na een grappige stemming – eerst mochten we zoveel stemmen als we wouden maar dan had Magali door dat het toch niet zo slim was – hebben we gekozen voor Annie! Speciaal voor mijn mama! :)
Héél lang geleden dat ik die film nog gezien had trouwens, zó oubollig allemaal! Maar wel goed gelachen :)


Zaterdag ben ik héél vroeg opgestaan (lees: de wekker bevatte een 6!) om Robby te gaan zoeken in Gare du Nord! :) Mijn allereerste bezoeker, joepie! En wat voor één! Sinds Boa Vista een SUPERgoeie vriend geworden en dat bleek nog maar eens na dit zalige weekend. We hebben superveel bezocht en goed gelachen. Vooral met ons hotel. Ik had op een site een goedkoop hotel gevonden (lees: €21/pp/nacht) en omdat het dicht tegen een metrostation lag en ook dicht tegen de McDonald’s volgens een recensie, hebben we dit geboekt voor één nacht.
Man, wat was me dat! Nog nooit zoiets raars gezien! We kwamen daar aan en zagen een huis. Je kwam binnen in de receptie maar dit was eigenlijk een kleine woonkamer met een bureau en een paar stoelen. De vrouw ‘aan de balie’ was wel super vriendelijk en gaf ons de sleutel (kamer 13!!). ’t was naar links en dan omhoog en dan naar rechts en dan nog iets, dat was haar uitleg. Dus, wij naar boven. Het leek er eerder op een studentenhuis eigenlijk. Kamer 13, helemaal in de uithoek, bleek een kamer met scheve muren, een vies legerdeken op het bed, een raam dat niet goed sloot en een deur die niet goed sloot :)
Toen we uitgelachen waren – na 10 minuten ongeveer – besloten we dat we daar toch alleen maar waren om te slapen dus dat het nog niet zo erg was dan.
Zo’n goeie nacht heb ik daar toch niet gehad, er waren altijd allerlei rare geluiden die mij uit mijn slaap hielden. En neenee, het lag niet aan de Robby  :) 
Het uitchecken verliep ook vlot, gewoon de sleutel afgeven en weggaan. Haha.
Zondag nog een topdag gehad in Parijs en de rest van ons lijstje afgewerkt. We hebben alles bezocht/gezien wat er te zien valt. Of toch bijna. Want eigenlijk heb je nooit àlles gezien in Parijs. 








Ondertussen kan ik jullie ook vertellen dat ik echt verliefd geworden ben op Parijs. Zo’n zalige stad waar je je nooit verveelt. Alleen zou ik wat beter op de hoogte moeten zijn van alles wat je kan doen. Ik wou bijvoorbeeld heel graag naar een rommelmarkt gaan en dat had ik zelfs opgezocht. Dus ik was goed voorbereid maaarrr bleek dat die rommelmarkten alleen in de voormiddag zijn. Eigenlijk nog wel ergens logisch maar nee, daar had ik natuurlijk niet bij stilgestaan :) gelukkig was Sarah (Oostenrijkse vriendin die zo lief was om mee te gaan) niet té teleurgesteld. Volgende keer beter dus!
Elke keer belanden we in een deel van Parijs waar we nog niet geweest zijn en ontdekken we nieuwe dingen. Zo zijn we vorige keer in de ‘Jardin des plantes’ beland, waar blijkbaar ook de zoo zich bevindt! En daar heb ik dus een kei schattige mini-panda gezien! :)

Punt is dat we altijd leuke, nieuwe dingen ontdekken en dat ik Parijs nog laaaaang niet beu ben!

Vanmorgen heb ik hier de plaatselijke Ikea eens gecheckt. Gewoon. Ik had niets nodig hoor. Maar Ikea is gewoon leuk ;) en ik wist het al op voorhand, ik zou niet met lege handen buitenkomen. De buit: een fleecedekentje, een nachtlampje, een wasmand en een bloemetje om mijn kamer een beetje op te fleuren. Goed gedaan, vind ik! :)
Ik heb trouwens ook al bedacht dat ik met één koffer NOOIT meer ga toekomen om weer thuis te geraken. Dus er zal zich iemand moeten opofferen om mij te komen halen met een verhuiswagen volgend jaar :) wie stelt er zich kandidaat??
Toon, haal al maar uw rijbewijs he jongen!



Parijs is ook al helemaal aan het transformeren in kerstsfeer. Dat vind ik dus echt geweldig leuk he. Al die lichtjes overal en zoveel kerstbomen. En ik heb ook al een supergrote kerstmarkt ontdekt aan la défense. Ik weet al waar ik de volgende weken mijn jeneverkes ga halen.
Over jenever gesproken, ik kom naar België met kerstmis! Joepie! Daar kijk ik nu eerlijk gezegd toch wel naar uit. Ik weet nog niet wanneer ik kom (waarschijnlijk de 21e december) en al zeker niet tot wanneer ik blijf maar ik kom wel. En dus ook naar de jeneveravond in mijn favoriete jeugdhuis. Zie maar dat jullie genoeg jenever in huis hebben! :) 

Heb ik al verteld dat ik ben beginnen breien?! Rebecca begon tijdens de vakantie opeens te breien en heeft mij aangestoken met de brei-microbe. Ik zie het onmiddellijk groots en wil dan ineens àlles breien. Voorlopig heb ik mij beperkt tot een sjaal. ’t Is mooi, vind ik zelf. Maar je ziet wel dat ik een beginneling ben :) zo is bijvoorbeeld het begin van mijn sjaal minder breed dan mijn einde. Haha. Maar toch, ik ben er blij mee! Maar ik ga er alleszins niet mijn job van maken. Amai seg. Da’s veel te veel werk en ik moet te lang wachten voor ik resultaat zie. Daar ben ik niet goed in. Dus Karolien, geen concurrentie hoor! ;)

En als je dus nog een goeie muts/sjaal/wanten/… zoekt – één adres: Tapalegra!

Dit weekend (vandaag dus!) komen Sarah en Sofie op bezoek! Dit keer zitten we op hotel aan de rand van Parijs. En aan de website te zien, hebben ze daar wel betere kamers dan in hotel Richard. De naam alleen al, haha. Het belooft weer een zalig weekend te worden. Sofie heeft mij al verplicht om alles uit te zoeken en eerlijk gezegd krijg ik er zelfs al een beetje stress voor! Stel je voor dat ik iets vergeet! :) dat zal ik jullie de volgende keer dan wel vertellen.


À la prochaine fois! Bisousxxxx