dinsdag 18 december 2012

La danse de Noël

Dag vriendjes en vriendinnetjes!

't is weer eventjes geleden dat ik jullie nog wat verteld heb over mijn zalig leventje hier he. Tijd voor een update!

Rebecca, Magali en Sebastien :)
Ik moet altijd eerst naar mijn foto's kijken om te kunnen vertellen wat er allemaal gebeurd is, haha. Mijn geheugen laat mij soms al wel eens in de steek ;)

Begin december verjaarde Laura, een au-pair uit Mexico. Dus hadden we afgesproken om te gaan feesten in Parijs. Eerst hadden we afgesproken aan de Eiffeltoren en daarna gingen we naar een club gaan. 't was nogal koud buiten dus zijn we sneller dan gepland naar ergens anders getrokken. De eerste club was nogal aan de dure kant (lees: €5 voor een pintje) dus hebben we maar beslist om naar ergens anders te gaan.
In een straat met allemaal café's (een beetje zoals in Leuven) vonden we een Irish Pub. Daaronder had je een 'kelder' met een DJ enz. Dik oké dus! 
Het enige probleem was dat het nogal moeilijk is om weer thuis te geraken. De laatste trein naar huis rijdt rond 1u.. Maar dat vond ik net iets te vroeg ;) 
Daarna heb je om het uur een nachtbus naar huis. Wel handig maar die had ik dus nog nooit genomen. Ik ging wachten tot er nog iemand naar huis wou en dan zou ik meegaan. Maar die anderen waren duidelijk niet van plan om snel naar huis te gaan! Dus ben ik maar alleen vertrokken :) aan de portier hadden we gevraagd waar ik de bus kon nemen. Op dat moment was er nog een groep feesters die gingen vertrekken. Die zijn dus helemaal met mij meegewandeld en hebben daar ook gevraagd welke bus ik moest nemen. Superlieve mensen dus :) 
De bus doet er ongeveer een uur over om naar huis te rijden dus uiteindelijk was ik pas om 5u thuis! Gelukkig kon ik zondag uitslapen ;)

L'anniversaire de Laura
Ondertussen is het hier ook echt winter geworden. Ik had al gehoord dat er in België overal wel wat sneeuw gevallen was, maar hier was er nog altijd niks! 
Spijtig wel! 
Maar vrijdag 7 december was het dan eindelijk zover! Ik stond op en alles was bedekt met een mooi wit sneeuwlaagje! De kindjes superblij en ik ook :)
Tot we naar school moesten vertrekken... De ouders vertrekken vroeger dan ik en plots kregen we telefoon van de mama. De weg naar school was afgesloten dus we zouden moeten omrijden. Lap! 
Ik ken hier mijne weg totaaaaal niet dus ik was al lichtelijk in paniek. Ik moest via een ander dorp rijden maar ik kon het adres van de school niet ingeven of de GPS stuurde ons altijd weer naar de gebruikelijke route.. 't was spannend maar 't is ons gelukt! En we waren maar 10 minuutjes te laat :)
Om terug naar huis te rijden wou ik dan toch eens gaan kijken of de weg nog altijd afgesloten was en ja hoor.. Echt ongelooflijk! Het had niet eens zoveel gesneeuwd en 't was al complete chaos. Dat belooft voor wanneer het écht hard gaat sneeuwen!
Sneeuw onderweg
Die avond kwam mijn familie op bezoek, eindelijk! :) Mama, tante Git, nonkel Paul en tante Sonja en nonkel Harry en tant'Annie wachtten mij op in de buurt van Gare du Nord.
Een leuk weerzien alleszins! :)
Het weekend was spijtig genoeg veel te snel voorbij maar 't was echt zalig.
We zijn naar de kerstmarkt geweest en hebben alle belangrijke dingen op een rustig tempo bezocht. Met af en toe een stop om iets te gaan drinken/eten natuurlijk ;)
Zaterdagavond zijn we gaan eten in 'Chez Flo', een brasserie in een interessante buurt (lees: precies Boa Vista). Heel gezellig en lekker eten!
De ober was wel mijn dessert vergeten te brengen en aangezien ik voor een moelleux gekozen had, was dat toch wel erg! Maar de vergetelheid werd snel rechtgezet én ik kreeg er een glas champagne bij :) goeie service!
Ook 't hotel was in orde! Geen al te grote kamers maar voor 2 nachten viel dat allemaal nog goed mee. En 't was vlakbij Gare du Nord dus heel goed gelegen! ('t was hotel Avalon, voor de geïnteresseerden).
Leuk weekendje dus! :)

Belgische bieren!

Goei dessertje
Het huis is ondertussen ook helemaal omgetoverd voor de kerstperiode. Er staat een groooote (echte) kerstboom in de living die helemaal versierd is op de typische Amerikaanse manier (lees: candy canes!) :)
Gisteren bekende Rebecca dat ze er ondertussen al 5 heeft opgegeten en ik moet zeggen, 't begint op te vallen. Ik denk dat er tegen kerstmis geen meer zullen aan hangen :)

Kerstboom met candy canes
Dit weekend was 't mijn beurt om te feesten! Ik wou met alle aupairs mijn verjaardag gaan vieren in Parijs. Maar aangezien ze bijna allemaal moesten babysitten zaterdagavond, hebben we het verplaatst naar vrijdagavond.
We zijn naar 't zelfde café gegaan als met Laura haar verjaardag :) en 't was weer de moeite!
In 't begin draaiden ze zelfs een liedje van in Boa Vista, echt ongelooflijk! Ik weet ab-so-luut niet hoe het heet want 't is Creools/Portugees gebrabbel maar ik herkende het wel direct :)
Dat was een goeie start van de avond! We hebben ons alleszins goed geamuseerd!
Anne had zelfs een kroon bij en die moest ik dan de hele avond opzetten. 't heeft ons nogal wat grappige blikken opgeleverd daar. 
En toen de meisjes 'Joyeux anniversaire' begonnen te zingen, zong iedereen die daar aanwezig was, mee. Grappig momentje! ;) 
Toen we besloten om naar huis te gaan, hebben we op 3 minuten na onze bus gemist.. Dus moesten we weer een uur wachten. En 't stomme is, er is NIKS meer open op dat uur.. Dus hebben we daar maar een beetje rondgedoold maar aangezien we al snel enkele ratten tegenkwamen op ons pad hebben we toch maar besloten om ergens te gaan zitten waar er veel volk was. Die ratten zijn echt gigantisch en degoutant!! 
Uiteindelijk was het dus weer 5u voor we thuis waren :) 
Zaterdag heb ik dan ook niet zo veel productieve dingen gedaan ;) 's avonds had ik mezelf voorgenomen om op tijd te gaan slapen. Dat is ook weer mooi mislukt!
De ouders hadden enkele vrienden uitgenodigd om te komen eten. We zijn pas om 21u30 beginnen eten en ik lag om 1u15 in mijn bed denk ik..! Lange avond! Maar wel met lekker eten ;)

Sarah & ik

Aupairs!

Anne, Elisa & me


Zondag was het dan eindelijk zover, de beste dag van 't jaar! De sms'jes begonnen 's nachts al binnen te lopen dus heb wijselijk mijn gsm op stil gezet ;)
Bij deze; suuuuuuuuuperdikke merci voor alle leuke en lieve sms'jes/facebookberichtjes/telefoontjes! Dat blijft toch leuk he ;) 
Na een zalig ontbijt met John zijn bekende pancakes ben ik richting Parijs getrokken. 't was echt een mooie dag met veel zon! En dan zo op 't gemakske rondlopen, dat kan ik wel gewoon worden zo :) 
Ik ben nog wat gaan kerstshoppen en heb alles eindelijk gevonden!
's Avonds hadden ze hier een 'feestje' gepland voor mij :) na 't eten moesten plots alle lichten uit en kwam de mama met een taart met 25 kaarsjes aan. Zo lief :)
't was dan nog eens een moelleux-taart, dus écht de perfecte keuze! En dan volgden de cadeautjes natuurlijk :) ik heb van hen een bon gekregen voor de fnac, héél handig! 
en de kindjes hebben hun eigen boeken aan mij cadeau gedaan, héél grappig :) en van Sebastien heb ik een speelgoedje van Lilo&Stitch gekregen, ook héél handig ;)
Echt leuk dat ze zoveel moeite gedaan hebben!

Gisteren was het de beurt aan Rebecca, zij werd 10! Dus wéér taart en cadeautjes :) ik had voor haar wanten gekocht (want ze steelt altijd die van mij) en breiwol (want dat had ze gevraagd). En dan had ik nog iets speciaals! Een aupair uit Amerika had een tijdje geleden iets gepost op Facebook over 't feit dat ze een Amerikaanse winkel gevonden had in Parijs, waar ze allemaal typische producten verkopen. Waaronder ook Reese's (een soort van chocoladekoekjes met peanut butter in).. Rebecca kan écht niet zwijgen over Reese's en daarom ben ik een pakje voor haar gaan halen.
Amai. Toen die dat opendeed, begon die echt te gillen van blijdschap! :) Duidelijk een goeie keuze geweest dus! Ik kreeg dan ook ineens de dikste knuffel ooit (terwijl Rebecca knuffels en kussen hààt) en ze bleef maar herhalen dat het 't beste cadeau ooit was :)
Een geslaagde verjaardag dus ;)

Vandaag is alles weer normaal en tel ik de dagen af tot vrijdag want dan neem ik de trein naar HUIS!! :) 
't zal wel snel zover zijn denk ik. Ik kijk er alleszins naar uit! 

Tot in la Belgique! ;)
Bisousxxxx