donderdag 17 januari 2013

L'hiver commence

Bonjour à tous!

Dat zinnetje zit al een hele dag in mijn hoofd, elke ochtend hoor ik dat op de radio roepen door de équipe du matin :) maar dan ook écht roepen he!
Jaja, ik luister naar de radio in't Frans, kijk naar tv in't Frans, sebiet ga ik hier nog écht iets bijleren seg. Maak je geen zorgen hoor, 't zal wel binnen de perken blijven ;)

't is de voorbije weken nogal druk geweest dus mijn oprechte excuses voor de verwaarlozing :)

Zoals ik al had aangekondigd heb ik de kerstvakantie in la Belgique doorgebracht. En dat 't potverdorie goed was!
Vrijdagavond met de laatste TGV vertrokken, opgewacht worden door la mama (of toch zo ongeveer nadat ze het juiste spoor gevonden had) en direct naar de housewarming van onze Fre&Goedele. En dan nog naar Joppe ook. Een goeie start van de vakantie! :)
Ja, 't was ongelooflijk druk en 't was van hier naar daar gaan maar dat hoort ook zo, denk ik. Ik voelde mij echt op vakantie in eigen land. Raar. 
Maar ik heb er echt ongelooflijk hard genoten van die week, vooral omdat ik iedereen heb teruggezien. 
En ook oudjaar was weer een knaller van formaat. De dag erna was het spijtig genoeg alweer tijd om te vertrekken. En ik moet zeggen dat 't afscheid mij nu zwaarder viel dan in september.. Nu had ik eventjes géén zin om weer te vertrekken.
Maar dankzij een leuke 'thuiskomst' hier was dat al even snel weer vergeten. Pas op hé, ik ben jullie niet vergeten hoor! :)

Crew oudjaar

Ze waren hier allemaal héél blij met hun kerstcadeautjes. Mission accomplished :)
Tot het einde van mijn dagen (hier) ben ik erop aangewezen om elke dag met de vissersboot van Playmobil te spelen. En moet ik elke dag het (irritante) geluid van Rebecca haar dansend diertje aanhoren. In't vervolg koop ik iets zónder geluid ;)
Ik merkte wel dat de kindjes blij waren dat ik terug was. De daarop volgende dagen hadden ze nog vakantie en daar hebben ze nog goed van genoten. Lekker lang uitslapen en alles op't gemakske. En veel gezelschapsspelletjes gespeeld :)
Zo ben ik te weten gekomen dat Magali hier een secret crush heeft op school, zo zalig! Ik mocht dat natuurlijk niet weten maar Rebecca had haar mond al voorbij gepraat ;)
De kindjes hadden voor Kerstmis een grote trampoline gekregen en die moest ik natuurlijk ook zo snel mogelijk uittesten. Maarrrr dat vond ik geen enkel probleem! Trampolines zijn echt dikke fun! Vooral als je de Sebbie dan dubbel zo hoog ziet voorbijvliegen :) hihi!
We hebben ons heel goed geamuseerd alleszins!



Het laatste weekend van de vakantie had ik nog niet veel gepland. Veel van de aupairs waren nog in hun thuisland. Dus ben ik zaterdag met 't gezin naar Parijs gegaan, om een wandeling te maken door Montmartre. Zo gezellig. En dan ben ik weer op verschillende plekken geweest waarvan ik niet wist dat ze bestonden :)
Zondag ben ik met enkele aupairs (die al wél terug waren) naar een kasteel geweest. Le château de Vincennes, iets buiten Parijs maar wel makkelijk bereikbaar met de RER (trein). 
Kastelen zijn eigenlijk altijd leuk en die hebben ook zoiets geheimzinnigs. Leuke dag dus!
Nadien zijn we nog eventjes Parijs in getrokken. En aangezien het 6 januari was, moesten we natuurlijk een galette des rois gegeten hebben. Dus zijn we een bakker binnengewandeld en hebben we er onszelf eentje aangeschaft dat we daar konden opeten. Mmm, dat heeft gesmaakt! Spijtig genoeg was ik het niet die de 'fève' in de taart terugvond. Elisa was de gelukkige en kreeg dus ook de bijhorende kroon :)

Château de Vincennes

Château de Vincennes

Château de Vincennes


Galette des rois


En dan begon de routine weer, back to school!
Ik blij (om eventjes van de kindjes vanaf te zijn), de kindjes zelf iets minder. 't opstaan verliep wat minder vlot en er kon maar een klein glimlachje af 's morgens. Achja, ik was ook zo denk ik ;) 
Ondertussen is alles weer z'n gangetje aan't gaan en valt er niet zoveel te vertellen.

Vorig weekend ben ik vooral gaan shoppen! Vorige woensdag zijn de solden hier begonnen en die zaterdag heb ik het aangedurfd om naar Parijs te trekken. Maar amai, wat was me dat! 
Zo'n drukte heb ik nog nooit gezien! Ik heb het dan ook niet lang volgehouden, maar heb toch nog enkele leuke dingen kunnen scoren, yes.
Die dag werd ook Magali 12 jaar en was het 's avonds weer tijd voor taart :) wij doen hier precies niks anders! Ik had voor haar een poster van een cutie kitten, een boek hoe ze zo van die Japanse figuren kan leren tekenen en paperclips in de vorm van een kat (die ze kan gebruiken als bladwijzer) gekocht. Ze was er heel blij mee allemaal :)
's Avonds was het weer tijd voor de fameuze movienight! Deze keer hebben we naar Iron Man gekeken, maar in't Frans seg. Toch maar raar! De Engelse versie is sowieso beter en dat vond den John ook ;)
Zondag ben ik nog even snel naar Parijs gegaan om nog wat rond te lopen daar (en misschien nog stiekem eens in 't shoppingcentrum binnen te vallen) om in de late namiddag weer hier terug te zijn. De ouders hadden verschillende gezinnen uitgenodigd om een galette des rois te komen eten (ja, weeral!).
Dus, weer taart! Maar weer geen chance, de fève was deze keer voor Sebastien :)
Ik denk dat de decibels hier die dag wel zwaar overschreden zijn, amai. Maar wat wil je, met 11 kinderen én dan nog eens hun ouders. Pfieuw!

Le roi Sebastien


Ondertussen is het ook hier (weer) beginnen sneeuwen en is hij blijven liggen ook! Dat heeft voor wat sneeuwpret gezorgd gisteren :) 't was vooral een heel mooie dag gisteren, met de zon erbij. En 't ziet er naar uit dat het vandaag ook zo zal zijn.
Maar de temperaturen zijn hier wel zwaar aan't zakken, vanmorgen -7°C. Brrr!






Dit weekend ga ik een wandeling in Montmartre maken. Dit keer mét mijn fototoestel :)
Voor de rest heb ik nog geen plannen gemaakt, maar de andere aupairs kennende, zal daar nog wel verandering in komen. 

En het weekend erna komen papa en Tita op bezoek, joepieee! Weer iets om naar uit te kijken :)

Om af te sluiten wil ik graag nog mijn allerliefste mama een ongelooflijk gelukkige verjaardag wensen! Geniet ervan vandaag!



En tegen jullie allemaal zeg ik,
à la prochaine fois!xx