dinsdag 21 mei 2013

A bad day in Paris is still better than a good day anywhere else❤

Dat de tijd hier voorbij vliegt.
Binnen een dikke 2 maanden ben ik alweer voorgoed in België. 
Dat klinkt echt zó cliché maar ik kan niet geloven dat dat jaar al bijna om is. Enfin, 't was geen volledig jaar natuurlijk, maar toch. Crazy!

Bon, een nieuwe update!
Daarvoor moet ik altijd diep in mijn geheugen graven. Even terugspoelen naar de voorbije weken...

Begin april was het vooral uitkijken naar het weekend waarop Sofie en Kwinten op bezoek kwamen. Het weer begon stilletjesaan te beteren en voor dat weekend zag het er extreem goed uit! Yeeees:)
Sofie en Kwinten waren vrijdagochtend (als in héél vroeg) al aangekomen in Parijs. Maar omdat ik nog voor de babies moest zorgen, kon ik pas 's avonds de trein richting Parijs nemen.
We hadden afgesproken aan de Opera en 't weerzien was alleszins heel geslaagd. Dan zijn we daar nog een hapje gaan eten. Daarna trokken we richting ons 'hotel'. 't was niet echt een hotel te noemen, eerder een kamer in een huis van een Chinese vrouw. Haha. 't was ingedeeld in de categorie hostel. Maar 't bestond dus uit een huis, of eerder een verdieping van een huis. En daarin woonde een Chinees vrouwtje die 2 kamers verhuurde. Maar de badkamer enzo was dus gemeenschappelijk, ook met het Chinese vrouwtje. We hadden haar al snel een naam gegeven, Lorelai. 
Ongelooflijk grappig mevrouwtje wel. Als we binnenkwamen, moesten we onze schoenen uitdoen en deze in een kastje zetten. Voor de rest mochten we alles doen wat we wouden, we mochten zelfs haar zeep gebruiken om te douchen! Alleen zei ze wel duidelijk dat Kwinten absoluut niet naast een meisje mocht slapen, hij zou in het kleine aparte bedje moeten liggen. Arme Kwinnie:)
Enfin ja, Lorelai heeft goed voor ons gezorgd! Alleen spijtig dat ze geen loempia's bracht als late-night-snack:)



Het weekend op zich was gewéldig. Vrijdagavond zijn we op de kamer gebleven met een hapje en een drankje en hebben we vooral (veel) bijgebabbeld. Zo waren we ook min of meer uitgerust om er de zaterdag tegenaan te gaan:)
Zaterdagochtend stonden de catacomben op het programma. Ik had al eens een poging gedaan om daar naartoe te gaan maar omdat er toen zoooveel volk stond aan te schuiven, heb ik het opgegeven.
Nu gingen we voor openingstijd naar daar gaan. Maaaaarrr we waren niet de enigen die zo dachten! Er stond weer een gigantische rij. Maar omdat de catacomben nog moesten opengaan, dachten we dat het niet al te lang zou duren. Jaa amai, fout gedacht. Het heeft toch nog een tijdje geduurd voor we binnen waren. Maar 't was wel de moeite! Zoveel gangetjes en coole dingen. En veel skeletten natuurlijk. Maar zeker wel de moeite om 'ns te doen!





In de namiddag zijn we op ons gemakske gaan shoppen en hebben we de Galeries Lafayette bezocht. Ik was nog nooit tot helemaal boven geweest maar had gehoord dat dat uitzicht ook wel de moeite was. En ja hoor, 't was de moeite!:) een mooi uitzicht over Parijs. Alleen het weer mocht een beetje beter!


Daarna zijn we even teruggekeerd naar Casa Lorelai om ons 2 minuten te zetten. En dan zijn we terug de stad in getrokken om een hapje te gaan eten in le Marais. Daar had ik vorige keer met Tinne en co een leuk en goedkoop Italiaans restaurantje ontdekt, Fuxia. 
Tegen 22u vertrokken we richting the Hideout, een pub in Parijs waar altijd wel leuke feestjes zijn. 
En ook deze keer was het zo. We waren daar wel een beetje aan de vroege kant maar uiteindelijk liep de kelder daar snel vol. 't was een leuke avond!:)



Zondag hadden we ook nog een hele dag samen en aangezien het weer echt goed ging zijn, hadden we besloten om naar de zoo in de Jardin des Plantes te gaan. Goe plan! Veel dieren gezien, de één al wat interessanter dan de andere. Maar wel een kleine zoo, ge moet er geen olifanten verwachten:)
Maar dieren zijn àltijd leuk!
Daarna zijn we nog even naar Trocadero getrokken, het plein voor de Eiffeltoren. Er zat superveel volk te genieten van 't zonnetje en er waren weer enkele crazy artiesten aan 't werk. Overal entertainment dus:) 
Even later was het spijtig genoeg weer tijd om afscheid te nemen. Na een zalig weekend ben ik die avond héél snel in slaap gevallen:)







Zaterdag was Magali vertrokken voor een week met school. Ze gingen naar een abdij ergens ik-weet-niet-waar:) ze was er alleszins wel op uit, om zo even alleen met haar vriendjes/vriendinnetjes te zijn. Ook al gingen ze dingen bezoeken én gingen ze een boek schrijven.
Magali praat veel. Heel veel. En nu was het dus opvallend rustig in huis. En dat zorgde er ook voor dat Rebecca en Sebastien eens hun zegje konden doen, wat weer leuke verhalen opleverde:)
De temperaturen stegen weer, wat betekende dat we buiten konden eten! Zo leuk, op het terras, in de zon, midden in het groen.
De kindjes waren enorm blij dat ze nu constant op hun trampoline konden springen. Want die heeft hier al serieus dienst gedaan! En elke keer moet ik er ook weer aan geloven.. Zij vinden het geweldig als ik hen kan doen op-en-neer springen. Maar na een tijdje wordt dat ook wel vermoeiend! Maar dat kennen ze niet hoor, moe zijn. Dus was ik elke avond het slachtoffer van dienst. Wel goed voor de kuitspieren!:)



Vrijdagavond was ik babysit van dienst. De ouders moesten naar een galabal van the American Section. We hadden spijtig genoeg geen tijd om er een filmavond van te maken maar dat hebben we de avond erop dan weer goedgemaakt.
We keken allemaal samen naar "Red River", waarschijnlijk één van de oudste films oooooit! Maar wel een westernklassieker! Seb snapte alleen écht niet waarom ze de film "Red River" genoemd hadden terwijl er geen rode rivier in voorkwam. Dat heb je dan met zwart-wit films.. ;)

De week erop kregen we bezoek vanuit Amerika! Grandma en aunt Kathy kwamen op bezoek. Zo leuk! Ze kwamen eerst maar voor een nachtje hier logeren omdat ze de dag daarop met John naar Normandië vertrokken. De week erna kwamen ze weer naar hier.
Ze waren echt zoals ik ze mij had ingebeeld, supersociaal en geïnteresseerd in alles wat je zegt:)
En we hadden natuurlijk ook gesprekken over wapens en aanslagen aan tafel, zoals het hoort. 

De volgende dagen was Seb hier dus de enige man in huis, dat arm ventje. Maar hij heeft het overleefd! 
En wij ook:)

Donderdag was het ein-de-lijk zover! Beyoncé kwam naar Parijs! En ik had tickets kunnen bemachtigen! Yeeeees!:D ik had ze enkele jaren geleden in 't Sportpaleis gezien en was compleet betoverd door haar optreden; zoooo goed. Dus moest ik gewoon dit jaar ook gaan! En dan nog in Parijs, voor ze naar België zou komen, mhehehe!
Natuurlijk werkte alles mij tegen die dag. Ik had speciaal donderdag uitgekozen omdat Véronique dan thuis werkt. En ik direct kan vertrekken als zij stopt met werken. Maar nee, ze had een opleiding die dag en moest naar kantoor. Duuuus, moest ik haar gaan ophalen aan 't station, weer naar huis rijden, om daarna terug naar 't station te rijden om de trein naar Parijs te nemen. Allemaal puur tijdsverlies! Maar John zat in Normandië te genieten en hij had natuurlijk zijn auto mee, dus er was geen andere oplossing.
En dan vond ik geen parkeerplaats, heb ik keihard moeten lopen voor de trein.. Ge kent dat.
Dus was ik ook veel later dan gepland in Parijs. En hebben we moeten lopen voor 't concert zelf en hoorden we Beyoncé haar stem al door de gangen knallen toen we nog niet op onze plaats waren. 
Het àllerbegin hebben we dus gemist:( héél erg. En Britt en ik vielen omver van de warmte. 
Maar we hadden superplaatsen en hebben ons ongelooflijk goed geamuseerd! Echt een topmadam.
En sowiesoooo worth the trouble!:)



Oordeel zelf maar: Beyoncé in Paris

De dag erna moest ik alweer inpakken voor een weekendje België. De familie Laarmans ging nog eens op familieweekend. En daar kon ik écht niet aan ontbreken. 
Dus, haasten naar Parijs, de trein nemen naar Lille waar mijn lieve kleine broer en Goedele mij stonden op te wachten voor een 2u-durend ritje naar Ferrières. Rond 0u30 waren we daar denk ik, ver-moei-end! Maar zelfs de bomma was nog wakker om zeker te zijn dat we veilig daar geraakt waren!
Een leuk weerzien, direct een croqueske en een wijntje in de hand geduwd en dan kwamen de verhalen boven. Om 2u lagen we in ons bed, om er om 8u30 alweer uit te springen voor een nieuwe dag.
Veel gewandeld, omwegen gedaan, spelletjes gespeeld, pintjes gedronken, goe gegeten, geaperitiefd, quizje gedaan, verhalen verteld, de Harlem Shake gedaan, nog een beetje onnozel gedaan; dat was ongeveer de samenvatting van een zaaalig weekend. 






Zondag moest ik om 17u45 alweer de TGV nemen richting Parijs. Deze keer vertrok ik vanuit Brussel en dus gingen mama&co mij daar afzetten. Goed op tijd vertrokken maar in Brussel vastgezeten in de file, op een zondag! De zenuwen begonnen al te komen want met de GPS in Brussel rijden is ook niet alles, zeker als je 't daar niet kent. Om 17u40 was ik buiten aan het Zuidstation. Ik heb nog nooooit zo hard gelopen. Om 17u43 was ik boven aan het perron en zag ik tot mijn GROTE opluchting dat de trein er nog stond. Snel opgestapt en 2 minuten later vertrokken we.
Zoiets wil ik nooit meer meemaken, die stresssss! Man toch. Maar ik ben er geraakt:)

De 2 weken erna hadden de kindjes vakantie. Dus was ik de week na 't familieweekend gedoemd om de ganse dag 3 kinders bezig te houden. Ondertussen waren de grandma en aunt Kathy weer teruggekeerd. Ook Brooke, de dochter van aunt Kathy was erbij. Zij gingen dan een paar dagen naar Parijs om daar alles te verkennen.
Ik ben er toch in geslaagd om elke dag iets nieuws te verzinnen en de kinders bezig te houden. Zo konden ze natuurlijk ook wat tijd spenderen met grandma, die daar héél blij mee was :)








De laatste avond voordat de Amerikaanse bezoekers vertrokken, gingen we uit eten. En dan nog wel in een Belgisch restaurant! Léon de Bruxelles, zo heette het, op 15min. van waar wij wonen:)
Natuurlijk kon ik niet anders dan mosselen bestellen! Heel kleine porties en nooit zo goed als degene die wij eten, maar 't kon er voor door :) als dessert nog een speculoos-coupe gegeten maar dat speculoos-ijs trok echt op niks. Zonde! Maar toch leuk dat we daar naartoe geweest zijn:)

Zaterdagochtend nam ik dan de bus weer naar België! Ze gingen hier zelf op vakantie naar Kreta en aangezien ik niet meemocht (BOE!), kon ik dus weer een weekje naar België! Jeeej!
En dat was ook weer een gewéldige week!
Eerst enkele dagen in het douce Frasnes gezeten bij papa en Tita en daarna weer naar Battel vertrokken voor dagen vol feestjes, onderonsjes met vriendinnen en nog meer feestjes! 
Een perfecte week waardoor het weer éxtra moeilijk was om weer te vertrekken :( 









Zondagavond was ik weer in Parijs. Het gezin ging pas maandag terugkeren vanuit Kreta dus zat ik hier nog eventjes alleen. Sushi was alleszins héél blij dat ik er was, hij had een week binnen opgesloten gezeten. Op een beetje ravage in de keuken en de kraan die open stond, had hij zich heel goed gedragen. Arme kat! Hij was alleszins heel opgelucht dat hij buiten kon:)
Ik wist niet om hoe laat ze zouden terugkeren op maandag, dus ik was thuis gebleven en zat een beetje af te wachten. Maar om 21u waren ze nog altijd nergens te bekennen. Ik begon al scenario's te verzinnen, dat hun vliegtuig vertraging had of nog erger, afgelast, of nóg erger, dat ze gecrasht waren!
Uiteindelijk toch beslist om in mijn bed te kruipen. Om 23u45 (!) kwamen ze er dan eindelijk door.
Toen was ik al half aan 't slapen en ben ik niet meer opgestaan. Ik zou ze de ochtend erna wel zien:)

En nu is dus alles weer naar het normale teruggekeerd. De kinders gaan terug naar school en iedereen voert weer zijn job uit!:)

Afgelopen weekend lieten ze mij echter weer in de steek, ze gingen voor een weekend naar Duitsland. Allemaal last-minute beslissingen want anders had ik hier een kei groot feest kunnen geven natuurlijk. Maar nee.. Zaterdag ben ik weer naar Parijs getrokken om gezellig met Britt langs canal Saint-Martin te wandelen. Daarna begon het weer er een beetje slechter uit te zien en zijn we nog naar Musée D'Orsay getrokken (jaaa dat ene museum waar Blair van Gossip Girl staat wanneer ze de prins ontmoet!) :) 
Zo'n mooi gebouw, dat ik daar nog niet eerder was geweest, SCHANDE!




Zondag en maandag waren regelrechte regendagen. Zo'n slecht weer. Ik denk dat het nooit gestopt is met regenen.. En vandaag ook weer :( en op de radio zeiden ze vanmorgen dat er voor de komende dagen geen verbetering zal zijn.. BAH.

Zondag gaan Britt en ik naar Disneyland (eindelijk!) :) yeeeees! En dan mag het écht niet regenen, kunnen we dat al afspreken?! Oké.

Daarna staat er nog niet al te veel op 't programma, dus wie zin heeft om eens een bezoekje aan het prachtige Parijs te brengen, kom maar af!:)

Ondertussen heb ik ook mijn sollicitatiebrieven/mails verstuurd voor volgend schooljaar. Spannend. En dan begint het pas écht!

Maar eerst nog wat genieten van mijn mooie stad!:)))

À la prochaine fois!xxxx